At løbe ultraløb har meget tilfælles med livet som iværksætter 

Hvis du får ondt af dig selv når det bliver hårdt, så har du tabt… 

For kontroversielt? Måske? Men ikke desto mindre er det min klare overbevisning når det kommer til både iværksætteri og ultraløb. 

Jeg lader lige denne hænge lidt. 

At løbe ultraløb lærer mig hvordan jeg håndterer udfordringer og der er garanti for at møde udfordringer både som løber og når man vælger at starte en ny virksomhed op. 

Som iværksætter har jeg mange bolde i luften og struktur er et must. I forsvaret siger man, at “man skal have styr på stumperne.” Det samme gælder som iværksætter og som ultra løber, hvor du skal have styr på selv de mindste detaljer og ikke kan tillade sig at overlade ting til tilfældighederne. 

Du skal som iværksætter kunne planlægge og ligge en strategi for hvordan du vil drive din virksomhed, som løber planlægge en strategi for hvordan du vil løbe dit løb. Hvordan du vil træne op til, hvor hurtigt du vil løbe, hvornår og hvor meget energi og væske du vil indtage undervejs. Fejler du på en af parametrene, lykkes du ikke. 

Mål og delmål er vigtige som både iværksætter og som løber. Uden mål, hvordan ved vi så hvor vi skal ende. 

Som iværksætter sætter jeg mig mange delmål. Mål på vejen, som skal føre til et større formål med at drive virksomhed. 

Når jeg løber langt, som i rigtig langt, kan der være uoverskueligt og demotiverende at starte ved kilometer 1 og tænke nu er der kun 99 tilbage. Delmål er derfor vigtige. Da jeg i sommeren 2021 løb 100 km. om Ringkøbing Fjord, brugte jeg hver af de 13 depoter som milepæle og delmål, når jeg havde været ved et depot, var der et mindre før jeg kunne krydse målstregen, det var selvsagt lettere og mere motiverende at tælle ned fra 13 end fra 100. 

For at nå de opstillede mål og delmål er det vigtigt at have et overordnet fokus så der kan eksekveres på den overordnede strategi samt at kunne bevare fokus i svære tider. 

Når jeg løber har jeg mange snakke med mig selv, jeg oplever træthed som alle andre og min krop sender løbende signaler om at sænke tempoet eller måske helt stoppe og tage et hvil. Det ville også være det letteste at gøre og det ville uden tvivl  medføre en belønning i form af at smerten (som opleves af gentagende gange at ramme jorden med mange gange egen kropsvægt), ville ophøre. Men belønningen vil være kortvarig  og vil resulterer i at jeg ikke når mit mål om at gennemføre på en bestemt tid eller om at gennemføre i det hele taget. Her er det vigtigt at fastholde fokus , undersøge om kroppen er okay, og derefter forsætte med at følge planen og accepterer at der utvivlsomt vil være nogen ubehag forbundet med at løbe mange timer i streg. 

Det samme er gældende som iværksætter, hvor tingene bestemt ikke altid kun går fremad… Som iværksætter oplever man konstant op og nedture her er det vigtig at huske på at glæde sig over når tingene går godt og fejre, selv de små sejre. 

Omvendt er det i svære tider, når økonomien er stram, når kunderne ikke hænger på træerne eller når tingene bare er udfordrende, vigtigt at tro på sin strategi og huske på hvorfor man startede.

Dette fører mig tilbage til det skrevne om at tabe, hvis man som løber og iværksætter begynder at få ondt af sig selv. Det er ikke givet i kortene at livet som løber og iværksætter skal være nemt, for bag glæden og fordelen ved iværksætter livet, ligger en hård lang og sommetider ensom løbetur, men det er her frøene sås og hvis du her kan bevare optimismen og accepterer “smerten” og udfordrgierne, så garanterer jeg at du vil kunne krydse målstregen med hænder over hovedet og høste frugten af dit hårde arbejde. 

Jeg lærer utrolig meget om mit selv når jeg løber langt. 

Jeg bliver klog på mine styrker, opdager mine svagheder og finder frem til hvordan jeg kan arbejde med disse. 

Hvert løb jeg løber, gør mig stærkere som løber, som menneske og som iværksætter.

Vi ses der ude ????????‍♂️????????‍♀️